Vi söker familjehemskonsulent!

  • 26 oktober, 2020

Iris konsulentstödda familjehemsvård är i uppstarten av verksamheten och söker därför en familjehemskonsulent.  Målgruppen för verksamheten är familjehem för ungdomar i åldersgruppen
16 – 25 år.

Arbetet som familjehemskonsult innebär att rekrytera och utreda familjehem samt handleda, stödja och utbilda familjehemmen såväl enskilt som i grupp. Arbetet innebär också att samarbeta med placerande kommun utifrån vård- och genomförandeplan. Den placerande kommunen är huvudansvarig för barnet och familjehemskonsulenten för familjehemmet. För att ha en hög tillgänglighet för familjehemmen ingår beredskap utöver dagtid. Då Iris konsulentstödda familjehemsvård är ny innebär det också att du kommer att medverka i att utforma och utveckla verksamheten.

Utbildning:
Socionomprogrammet eller beteendevetenskapligt program eller motsvarande utbildning på högskolenivå med huvudsaklig inriktning mot beteendevetenskap (180 högskolepoäng eller 120 poäng enligt beräkning innan 2007).

Meriterande:
Erfarenhet av familjehemsvård samt utbildning i någon av metoderna att utreda familjehem, Kälvesten eller Nya Kälvesten. Erfarenhet av arbete på HVB och/eller socialtjänst i övrigt avseende framförallt arbete med ungdomar och vuxna med missbruksproblematik. Kunskap och erfarenhet av BBiC och/eller ASI för vuxna och ADAD för ungdomar. Annan utbildning som till exempel KBT, MI eller ICDP.

Arbetstid: Heltid. Provanställning tillämpas.
Placeringsort: Stockholm eller Enköping. Resor förekommer regelbundet i tjänsten.
Arbetstid/Varaktighet: Heltid med beredskapstjänstgöring. Provanställning tillämpas.
Lön: Månadslön.
Kontaktperson: Lena Gard Skoglund, Verksamhetschef, tfn 08-578 178 13.

 Ansökan med CV skickas till: tjanst.familjehem@irisuc.se

Intervjuer sker löpande varför vi gärna ser att du skickar in din ansökan snarast, senast den
16 november 2020.

Varmt välkommen med Din ansökan!

Arbetsgivare
Iris Utvecklingscenter Familjehemsvård AB